beats by dre cheap

Idemo dalje

Nakon više od 3 godine vraćam se da uređujem ovaj blog. Nije me dugo bilo a za to vrijeme puno toga se desilo u RK Željezničaru. Nakon nekoliko godina igranja u drugoj ligi naš klub je dobio novu upravu i novog sponzora. Ekipa se konsolidovala koliko je mgla, dovedeno je dosta novih pojačanja (većinom nekadašnjih juniora Bosne). Prošle sezone Željo je bio ubjedljivo najuspješnija ekipa u drugom rangu takmičenja i zasluženo je izborio plasman u Premier rukomet ligu BiH.
Kako bi odgovorio izazovima koje donosi viši rang takmičenja klub je promjenio i stručni štab te doveo neka od zvučnih imena rukometa kao što su Vladislav Veselinov, Igor Rađenović i mnogi drugi.

Iako je klub tek ušao u najjači razred bh rukometa iz uprave najavljuju lov na titulu. Predsjednik kluba Dragomir Bulajić kaže: "Ambicije kluba su prvo mjesto. Napravili smo sve što je u našoj moći kako bi 'Želju' vratili u vrh bh. rukometa gdje mu je i mjesto. Posljednjih desetak godina klub je tavorio, stalno je bio na nekoj vagi, tačnije na ivici opstanka. To želimo promijeniti i hoćemo da napravimo ekipu koja je kadra napraviti dobar rezultat".

Međutim, nije sve tako idealno kao što bi se pomislilo nakon pročitanog texta iznad. Klub već due nije u mogućnosti da vraća akumulirani dug iz prethodnih sezona koji je dostigao oko 250.000 KM. Uprava kluba nada se da je našla rješenje, međutim, rješenje nije ni najmanje dobro ali o tome u sljedećem postu.

Još jedan novitet je da će RK Željezniča svoje utakmice igrati u Skenderiji a ne u Zetri kako je to bilo prošle sezone. Informacija je još nepotvrđena.

Sva pojačanja: Haris Lingo, Faris Zahirović, Adis Hrbat, Vladislav Veselinov (svi došli iz Bosna BH gasa), Jasmin Omerović (Krivaja), Boris Sučić (Gorica, Hrvatska), Miloš Milošević, Đorđe Mihajlović (obojica Crvena zvezda, Srbija), Miloš Maksimović (Toledo, Španija), Miloš Lončar (Jugović, Srbija), Uroš Vuković (Konstanca, Rumunija), Mirko Milošević (Kluž, Rumunija), Tomislav Stanković (Partizan, Srbija) i Igor Bakić (Budućnost, Crna Gora), Nebojša Golić i Igor Rađenović.


Rukometni klub Željezničar
http://rkzeljeznicar.blogger.ba
23/08/2010 20:01